Започва Празникът на българското кино в Рим

32617
Започва Празникът на българското кино в Рим
Снимка: Thinkstock

От днес до 26 октомври в Домът на киното в Рим ще се проведе Празникът на българското кино. Това негово седмо издание е организирано от Българския културен институт в Рим и от българо-италианската културна асоциация „Феникс”.

Празника на българското кино в Рим ще открие филмът „Българска рапсодия” на режисьора Иван Ничев - кандидат за чуждоезичен „Оскар”, предаде БНР.

Вечни детски класики ще радват малчуганите в НДК

Тазгодишната Киномания ще зарадва най-малките си фенове и техните родители с 3 анимационни и 4 игрални филма. Шест от седемте заглавия ...

Творбата на Милко Лазаров „Отчуждение” отличен на кинофестивала във Венеция с наградата „EuropaCinemasLabel” и с тази за най-добър режисьор от Федерацията на европейските критици е също в програмата. Тя включва още филмите „Слънчево” на режисьора Илия Костов и „Живи легенди” на Ники Илиев. В него участва известният италиански актьор и почетен гост на Празника на българското кино в Рим Микеле Плачидо.

За българската публика ще има прожекции на „Корпус за бързо реагиране 2”, както и на серии от сериалите „Под прикритие 4” и „Четвърта власт”. Стогодишнината на великият оперен певец Борис Христов ще се отбележи с филма „Гласът, който моли Богът за България”.

Специално за БНР директорът на Българския културен институт в Рим Жана Яковлева сподели, че Обединената федерация на италианските писатели е издала много оригинална брошура посветена на българското кино. Нейни представители и българските филмови режисьори обсъждат идеи за съвместна работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини