Зимната градина на Родопския театър в Смолян бе възстановена чрез дарения

19416
Зимната градина на Родопския театър в Смолян бе възстановена чрез дарения

Почитатели на театъра от цялата област са дарили цветя за възстановяването на зимната градина в Родопския драматичен театър в Смолян. Това каза мениджърът на сградата Адриан Петров пред "Фокус".

Чрез публикация в социалната мрежа, много хора са се отзовали на призива „Дарете цветя за театъра” и по този начин фоайето на театъра в Смолян вече има един по-различен и приветлив вид, допълни Петров. По думите му само дни след обявената кампания, са започнали да пристигат доставки с цветя, разсад и здравец от Ерма река, от Доспат, от Борино и разбира се от Смолян. Петров отбеляза, че дори сутрин, идвайки на работа служителите в театъра откриват оставени пред входа саксии с цветя, дарения от смолянчани.

Обществените поръчки в Смолянско - масово за строителство

Поръчки за впечатляващите 32 милиона лева обявиха общините в Смолянско от началото на юни месец до сега. С няколко изключения, почти в...

Жител на областния град е подарил повече от 15 цветя и голяма 10-годишна палма, която краси фоайето на театъра. С хората от временната заетост всички цветя са разсадени и голяма част от зимната градина вече е в здравец и ухае приятно. С цветя са пълни и почти всички цветарници в театъра, които са по проект и се намират на трите му нива.

Адриан Петров изрази надежда до края на лятото да успеят за напълнят с пръст и северната част на зимната градина и да я засадят с видове, които са студенолюбиви, защото все още във фоайето няма отопление. Той увери, че през зимата цветята ще се съхраняват на специално място при добра температура и осветление, за да може на пролет отново да украсят с тях помещенията в театъра. Петров посочи, че има и готов проект за цялостния вид на зимната градина, който е направен от ланшафтен инженер и сега се прави всичко възможно да се осигурят около 1000 лв., с които да се закупят от нужните растения и храсти, за да може наистина фоайето да придобие автентичен вид и да изглежда по начина, по който е изглеждало преди 30 години, а и по-добре.

Мениджърът на театралната сграда каза още, че от няколко дни на всички произведения на изкуството, които са във фоайето на театъра - текстилни пана, пластики, каменни пластики и други са сложили табелки с имената на авторите, името на произведението и годината на реализацията му. Той каза още, че и имало дърворезба, която от 30 години е била скрита от погледа на хората на тавана в театъра и сега е изложена във фоайето, защото е впечатляваща. За да се освежи сградата на театъра и да придобие желания вид, предстои с автовишка от община Смолян да бъде измита и стъклената фасада на културната институция, добави още Адриан Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини