Андреа Бочели подкрепи София за културна столица на Европа през 2019 г.

47834
Андреа Бочели подкрепи София за културна столица на Европа през 2019 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

Световно известният оперен певец Андреа Бочели подкрепи София за културна столица на Европа през 2019 г., съобщиха от пресцентъра на Столична община.

„Радвам се да подкрепя София за Европейска столица на културата през 2019, защото заедно с Урбино ще бъдат прекрасна двойка. Те са като двете страни на една монета. София е прекрасен развиващ се град, място където младите хора имат много възможности. Урбино е символичната столица на Ренесанса и университетски град. Сигурен съм, че заедно ще направят велики неща!”. Това казва световно известният оперен певец Андреа Бочели в специално заснет видеоклип в подкрепа на София и Югозападен регион в състезанието за Европейска културна столица през 2019г.

Андреа Бочели идва отново у нас догодина

Андреа Бочели се завръща в България с най-вълнуващия концерт за 2014 г.! Преди 8 години музикалният гений излезе пред българската публ...

Оперният певец е член от организационния комитет на Урбино 2019, и подкрепи кандидатурата на София. През месец юли Бочели се включи в Комитета „Приятели на София”.

София и Урбино подписаха на 12 юни т.г. Меморандум, който има за цел да развие сътрудничество в областите на културата, изкуството, образованието, обучението, младежките политики, туризма, иновациите и научното сътрудничество.

На 18 октомври София и Югозападен регион подаде своята апликационна форма като кандидат за Европейска столица на културата. Андреа Бочели е избрал да поздрави София с изпълнението на известната „Nessun dorma” от „Турандот” на Пучини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини