Animal Rescue Sofia успя да събере парите за нов приют за кучета

55411
Animal Rescue Sofia успя да събере парите за нов приют за кучета
Снимка: Getty Images / Guliver

„Уважаеми приятели, скъпи чудотворци, ангели, УСПЯХМЕ!!! АРСофия вече има своята мечтана Ферма, където заедно ще продължим да се грижим за най-тъжните жители на града ни - бездомните котки и кучета, от днес (18.12.2013) до прекрасния ден, в който вече няма да има страдалци по улиците ни! Благодарим ви, че сте с нас, че огромните ви сърца имат място за толкова много приятели в беда, че дадохте от малкото, което имате, за да бъдат щастливи и те! Пожелаваме ви светли празници, изпълнени с любов и щастливи мигове! Бъдете благословени!!!”

Това гласи статусът на неправителствената организация Animal Rescue София във Facebook. Преди около два месеца тя стартира кампания за набиране на средства за нов приют за бездомни кучета и котки. Нужни бяха 210 000 евро, които вече са събрани чрез дарения, благотворителни изложби, концерти и разпродажби и други доброволчески акции.

Animal Rescue Sofia организира разпродажба на старовремски и иноземски чудеса

На 23 и 24 ноември от 14:00 нататък в залата на учебен център Master Class, ул. „Славянска” 24 ет. 2 – разпродажба на...

В приюта работят 15 човека, но за това време са успели да осигурят дом и щастие за над 2 300 кучета, като междувременно са кастрирани безплатно за общността още 5 400.

Договорът за настоящия приют на организацията изтича през декември тази година и няма да бъде подновен. Затова и от там се обърнаха със зов за помощ към всички, които искат да помогнат за решаването на проблема с бездомните кучета или просто обичат животните.

Новото стопанство, което служителите вече могат да закупят, е с обща площ 5700 м2, в него се намират следните постройки: Сграда 1 с площ 602 м2 (кучешка); Сграда 2 с площ 167 м2 (клиника);  Сграда 175 м2 (склад). Има ток и вода, до портала води асфалтирано пътче. Постройките са бивши краварници, имат канали на подходящите за чистене места и са в прилично общо състояние. Дворът е голям, бетониран, има плътна, висока ограда.

Фермата се намира на около 300 метра от Ботевградско шосе, на по-малко от километър от настоящия приют, недалеч от спирката на автобус 90. Тя вече е регистриран животновъден обект и има повечето нужни документи.

Animal Rescue Sofia: Може би ще ни помогнат хората

За три години 2300 са кучетата, на които сме намерили домове, а общо около 3000 са минали през нашия приют за осиновяване, повечето от ...

Animal Rescue София е изцяло българска организация на доброволен принцип, която се стреми да създаде примерен модел за работа с бездомните кучета. Работата й се заплаща само от дарения при средно дарение от 20 лева. Организацията не получава никакви средства от държавата, ЕС или чужди организации.





Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини