Българче е сред победителите на конкурса ASTRA Talent 2015

4607
Българче е сред победителите на конкурса ASTRA Talent 2015
Снимка: SES ASTRA

Петото издание на международния конкурс за детска рисунка ASTRA Talent приключи. Инициативата, организирана от компанията SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), се проведе в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния. Словакия, Словения и Сърбия. Над 3400 училища бяха поканени да се включат в състезанието и около 1300 рисунки бяха качени на страницата на конкурса. Като част от инициативата, SES ASTRA дари 2000 евро на международната хуманитарна организация и лауреат за Нобелова награда за мир, „Лекари без граници“.

Деца на възраст от 8 до 15 години бяха поканени да нарисуват поздравителни картички по случай 30-годишнина на SES Astra, в които да изобразят своята визия за това как ще се развиват сателитни комуникационни технологии през следващите 30 години. Състезанието продължи от 1-ви октомври до 30 ноември 2015 г.

Светило в областта на донорството идва в България

Светило в областта на донорството идва в България, за да обучава наши и латвийски лекари за координатори по донорство. Проф. д-р Марти...

Жури, съставено от именити художници, избра пет от качените на сайта рисунки, чиито автори вече очакват своите големи награди. Ивет Пламенова на 12 г. от гр. Попово зае пето място в класацията на журито. Други четири картини, които събраха най-много гласове от публиката, също ще бъдат наградени. Печелившите рисунки може да видите тук.

“Отново получихме голям брой рисунки, всички от тях са невероятни произведения, които показват уменията и креативността на своите автори,” каза Урсула Марзек, маркетинг директор за Централна и Източна Европа на SES ASTRA. “Това не само затвърждава растящата популярност на нашата инициатива, но също значи, че успяваме да постигнем целите на конкурса ASTRA Talent: да предоставяме на децата възможности да помагат на другите.”

“Ценим високо подкрепата на SES ASTRA, както и старанието, което младите таланти са вложили в своите творби”, сподели Павел Грубер, директор на Лекари без граници за Чехия. “Конкурсът помага да популяризираме нашата дейност, а парите дарени от SES ASTRA ще подкрепят проектите ни по цял свят“.

Въпреки кратката продължителност, уебсайта на конкурса отчита общо 43 хиляди уникални потребители и 700 хиляди посетени подстраници в портала.

Необикновен поход до Черни връх обединява история и туризъм

121 години след изкачването на върха от големия български писател Алеко Константинов и поставянето на началото на организирания туризъм...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини