Ice Bucket Challenge в помощ на пострадалите от наводненията

108935
Ice Bucket Challenge в помощ на пострадалите от наводненията

Кампанията Ice Bucket Challenge вече достигна и България, но за разлика от световния феномен, целите ѝ у нас са напълно различни.

У нас идеята е да се помогне на пострадалите от наводнения региони, начело с Мизия, като доброволците се включват в дарителската кампания на Българския червен кръст. Като част от тази проява „номинираните” са „задължени” да дарят 10 лева и да приемат предизвикателството да се полеят с ледена вода, а отказалите са длъжни да дарят 100 лева и да нямат право да номинират други хора.

Над 16 млн. лева отделя кабинетът заради бедствията, 800 хил. са за противоградови ракети

Общо 16 204 360 лева отделя служебното правителство заради природните бедствия, сполетели България през това лято. Финансирането е оси...

В световен мащаб Ice Bucket Challenge има за цел да събере средства за борбата с тежката болест Амиотрофична латерална склероза (АЛС, наричана и болест на Лу Гериг) и да я популяризира. Когато си предизвикан, трябва да се полееш с ледена вода в рамките на 24 часа - в противен случай трябва да внесеш 10 000 долара в сметката на фонда за борба с болестта. В кампанията се включват предимно знаменитости и спортни звезди - Бил Гейтс, Марк Цукербърг, Дейвид Бекъм, Стивън Спилбърг, българският тенисист Григор Димитров, както и куп негови колеги и колежки от ATP и WTA, плюс много футболисти.

В България едно от най-известните пиар имена Максим Бехар вече прие предизвикателството и номинира Кристалина Георгиева, Левон Хампарцумян и Рут Колева.

В ефира на Нова телевизия Рафи, Ники Станоев и Павел Владимиров се поляха с леденостудена вода в подкрепа на 32-годишната Ивелина Кехайова. Тя е болна от каротидо-карвенозна фистула и събира пари за лечение на BG90TTBB94005526776399 BIC код: TT BG 22.

БЧК призовава повече доброволци да се включат в помощ на Мизия

Във връзка с продължаващото подпомагане на стотици пострадали хора след бедствието в област Враца, БЧК се обръща към обществото с апе...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини