Копривщица се нареди сред 30-те най-интересни града в Европа

5137
Копривщица се нареди сред 30-те най-интересни града в Европа
Снимка: Thinkstock Images

Копривщица е сред 30-те най-красиви и интересни градове в Европа според класация на Японската асоциация на пътните агенти (JATA), съобщава bTV.

Агентите били изправени пред предизвикателството да определят 30-те най-красиви населени места на Стария континент пред JATA, която иска да популяризира пътуването до атрактивни, по-непопулярни места в Европа. Компаниите членки на асоциацията – смесица от туристически представителства в Европа, туроператори и авиолинии – изиграли ролята на съдии при отсяване на 41 места от 28 държави.

В Копривщица магията на фолклора обедини българите

Певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, легенди, гатанки и приказки, инструментални, певчески, танцови групи и групи ...

Комисията определи 30-те най-красиви градове, които отговарят на критериите, включително и този да не присъстват в японските медии и да не са пренаселени от туристи. Целта на конкурса е била да се създаде по-голямо разнообразие от дестинации и туристически атракции в Европа.

Британският в. The Telegraph припомня в публикация за 30-те най-красиви кътчета в Европа, че през декември 2013 г. закупилият къща в България Робърт Нурдън е написал до вестника впечатленията си от страната ни. За Копривщица той казва: „Оттук през 1876 г. започва борбата за независимост от "турско робство", а днес българите признават важното място на града в историята си. Този живописен град с къщи, направени от дърво, защитава Средна гора. Той е разделен от криволичещата р. Тополница и е домакин на важни музикални и фолклорни фестивали.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com