Северният плаж на Бургас на световно ниво

16395
Северният плаж на Бургас на световно ниво

Северният плаж в Бургас е на крачка от получаването на най-високото екоотличие „Син флаг”. Плажът отговаря на всички световни изисквания, най-важните от които са чистотата на водата и пясъкът, високото качество на обслужване на туристите, екологична ангажираност, безопасност и не на последно място отлична информираност за дейностите на плажа.  Фирмата-концесионер „Бургас бийч” вече е заявила своята кандидатура и е готова да премина всякакъв вид проверки.

Преди месец комисия от девет представители на пет държавни институции извърши проверка и обяви северния плаж на Бургас за еталон, по който трябва да се сравняват всички ивици.  Комисията остана очарована от идеята на концесионера да не допуска никакви моторни водни атракции на плажа, за да гарантира спокойствието на туристите.

"Убеден съм, че плажът ще се нареди сред световните първенци, защото положихме много усилия и инвестирахме сериозни средства да го превърнем в чисто и привлекателно място”, каза концесионерът на северния плаж Атанас Атанасов.

Той подчерта, че последните проучвания показват, че много от чуждите туристите тази година предпочитат да плажуват на северната ивица в Бургас, въпреки че почиват в Слънчев бряг, Несебър и Созопол.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини