Топалов грабна шампионската купа

9047
Топалов грабна шампионската купа

Веселин Топалов си подели първото място на турнира Гран при на ФИДЕ в Лондон с Шахрияр Мамедяров и Борис Гелфанд, но прибра за себе си купата, предвидена за шампиона в британската столица.

Съгласно правилата на Гран При, в случай на равенство в точките в крайното класиране се делят местата, общите точки, както и сумите от наградния фонд.

Това означава, че Топалов, Мамедяров и Гелфанд ще получат чекове за по 22 500 евро. Шампионската купа обаче става притежание на един играч и той в конкретния случай е Веско Топалов.

Веселин Топалов подели първото място в Лондон

Бившият световен шампион Веселин Топалов подели с Шахрияр Мамедяров и Борис Гелфанд първото място на дебютния за сезон 2012/2013 турн...

Той изпревари конкурентите си по допълнителния показател Зонеборн–Бергер, затова призът бе присъден на него. Топалов в 11 кръга не допусна поражение и записа 8 равенства и 3 победи. Това е най-големият успех за именития ни състезател от 2010 г. насам. Веригата Гран При на ФИДЕ за сезон 2012/2013 включва шест шахматни турнира - в Лондон, Ташкент, Лисабон, Мадрид, Берлин и Париж. Наградният фонд на надпреварата в Лондон бе 240 000 евро.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com