Огнеборец от Асеновград ще се бори за "Пожарникар на годината" за страната

10456
Огнеборец от Асеновград ще се бори за "Пожарникар на годината" за страната
Снимка: Actualno.com

Огнеборец от РСПБЗН в Асеновград е сред номинираните да участват в последния етап на конкурса „Пожарникар на годината“. Церемонията по награждаване на служителите от противопожарните служби в областта се проведе днес в Пловдив, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Сред избраните да се надпреварват с пожарникари от цялата страна, редом до Сашо Янаджиев от РСПБЗН-Асеновград, се наредиха и младши инспектор Иван Ангелов от РСПБЗН-Садово, единствената наградена дама - Йорданка Колева от Първа районна служба в Пловдив, както и Георги Баталов - младши инспектор от РСПБЗН-Стамболийски. Окончателният избор и официалното награждаване на „Пожарникар на годината“ за страната ще се проведе в София на 8 февруари 2016 г.

Половин милион туристи са посетили община Асеновград през 2015 г.

Половин милион туристи са посетили туристическите обекти, намиращи се на територията на община Асеновград, през цялата 2015 г. Това съо...

Тази година за първи път в конкурса в Пловдив бе връчена и награда на цивилен гражданин. Призът си заслужи Георги Влайков - заместник-началник на доброволческото формирование "Пловдив 112". В екипа членуват общо 61 души.

Снимка: Actualno.com

През 2015 г. доброволческият отряд се включи в десетки спасителни операции, в екип с пловдивските пожарникари. Сред бедствията, в които са участвали доброволците от „Пловдив 112“, са наводнения и обилни снеговалежи.

В раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност“ бе отличен младши експерт Любомир Любенов. Той е началник на дежурната смяна на група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на Първа районна служба.

До ден изтича срокът за заявления за медицински сестри и фелдшери в Асеновград по проект

Конкурс за медицински сестри и фелдшери обяви Община Асеновград. Подборът ще бъде извършен в изпълнение на дейностите по проект „...

Любенов спечели призът за отлично изпълнение на служебните си задължения в големия пожар в дома за деца "Рада Киркович" през 2015 г. Тогава близо 100 деца бяха евакуирани от една от преподавателките. При инцидента две от учителките бяха блокирани сред пламъците и се наложи огнеборците да влязат в огъня, за да подадат кислород на жените.

В категорията за служители, които упражняват държавен и противопожарен контрол бе награден инспектор Николай Иванов от РСПБЗН-Стамболийски. Непосредствено след церемонията в Пловдив пожарникари посочиха, че смятат за необходимо да се въведат курсове по пожарна безопасност в училищата, тъй като повечето от учениците не са запознати с действията, които трябва да извършват при възникване на пожар в учебното заведение или на друго място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини