Организират благотворителен базар с книги за Деня на народните будители

30440
Организират благотворителен базар с книги за Деня на народните будители
Снимка: Завод за идеи

"Среща на тъмно с книга". Така е озаглавен благотворителния книжен базар, който ще се проведе на 30 октомври в сградите на различни факултети на СУ” Св. Климент Охридски”(Философски факултет, Ректората, ФЖМК, Богословски факултет и Факултет по математика и информатика).

Събитието се организира от доброволците на Младежка Банка София и сдружение "Завод за идеи". Идеята на мероприятието е да отбележи Деня на народните будители, 1 ноември, по един нов и свеж начин. Предварително, чрез дарения от щедри хора, бяха събрани голям брой интересни книги. Книги, които вече са прочетени от своите стари собственици и е време да се сдобият с нови читатели. Опаковани старателно и красиво, те ще бъдат подходящи за тематичен подарък за празника.

Гимназисти изненадаха приятно нуждаещи се деца от Ямбол

Коледна изненада поднесоха на децата от Дом за медико-социални грижи - Ямбол възпитаници на МГ "Атанас Радев". По своя идея и с п...

Желаещите ще могат да си закупят книга на цената от два лева, дадена под формата на дарение. Хората обаче няма да имат представа за заглавията на книгите. Ще разчитат на своя късмет и краткото описание с ключови думи, поместено върху опаковката.

Средствата, събрани по време на книжния базар, ще се използват за финансирането на малки проекти на младежи, в сферата на образованието. 

Младежка Банка е проект, който има свои представители в няколко от по-големите и по-малките населени места (София, Варна, Бургас, Видин, Перник, Ямбол и др.). Всяка една от Младежките банки е координирана на местно ниво от неправителствена организация, която управлява проекта. Координаторите на проекта от съответното НПО набират екип от младежи, които са доброволци за проекта. Целта на този екип от координатори и доброволци е да организира благотворителни събития и инициативи (като Благотворителния книжен базар), с които да събира средства. Тези средства формират фонд, който на края на проекта се използва за финансиране на идеи на младежи под формата на малки грантове. Проектните предложения за тази година трябва да са свързани с образованието. За да се подбере коя идея ще се финансира, Младежките Банки организират конкурс. Това е начина на работа на всички младежки банки, в това и число и Младежка Банка София, чиято координираща организация е нашият екип от сдружение "Завод за идеи".

 

Детски благотворителен пленер се състоя в Асеновград

Детски благотворителен пленер по живопис, чиято тема бе „Коледа в Асеновград”, се състоя под егидата на Съюза на творци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини