Пловдив ще е домакин на Световното първенство по спортен риболов на плувка догодина

8572
Пловдив ще е домакин на Световното първенство по спортен риболов на плувка догодина

Пловдив ще бъде организатор на световното първенство по спортен риболов на плувка през 2016 г., съобщиха организаторите от Българската федерация по риболовни спортове и Съюза на ловците и риболовците в България.

Шампионатът ще се проведе на 17 и 18 септември на гребния канал, където ще замятат въдици най-добрите риболовци от цял свят. Очаква се около 40 национални отбора с над 200 състезатели да участват в шампионата. Ще се лови основно шаран, каракуда, амур, кефал и уклей.

Световното по риболов на плувка е най-значителната дисциплина в този спорт, а Пловдив вече е организирал мондиала през 1989 г. Тогава титлата на гребния канал спечели англичанинът Том Пикеринг с невероятния за онези години улов от 15.45 кг, а отборен шампион става тимът на Уелс. Пет години по-късно на канала се провежда първото световно за жени, а по-късно и за клубни отбори.

Общинарите в Пловдив няма да получат коледни бонуси

Служителите на община Пловдив няма да получат никакви Коледни бонуси през месец декември. Това заяви секретарят на общината Ангелина То...

Пикеринг и още десетки легенди в риболовния спорт като Алън Скоторн, Боб Нъд, Уил Райсън и Жан Деске сега ще присъстват в Пловдив като състезатели и консултанти. Като фаворит за титлата се сочи отборът на Англия, печелил трофея шест пъти за последните 15 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини