Поморие вече има уникално лятно кино в морето

6964
Поморие вече има уникално лятно кино в морето

Поморие вече си има уникално кино в морето за чудо и приказ - обичаното от всички лятно кино „Яворов" скоро отново ще приветства своята публика под богатия си звезден купол. Това съобщиха от морската община.

През изминалите 40 години атмосферните условия и експлоатацията бяха увредили фасади, вътрешни помещения, естрада, хидроизолации. Това наложи обектът да бъде напълно затворен и експлоатацията му за дълго време бе преустановена.

Модерното съоръжение е с оформени и санирани вътрешни помещения и фасада, а амортизираните дървени скамейки са заменени с удобни седалки, като на предните два реда са оформени „зона лукс" и 4 красиви ложи. Венецианската настилка по амфитеатъра е почистена и поправена.

Зверски пребитият журналист от Поморие: Да се види какви са връзките с Общината

Състоянието ми е нормално, доколкото може да се каже за човек, който не може да говори и се храни със сламка. Възстановявам се, обясни ...

Настилките на външните пространства са възстановени с теракотени плочи, издържащи на атмосферни влияния и продължително натоварване от голям брой хора, а повърхността им не позволява подхлъзване при намокряне, предаде Дарик.

Изцяло са подменени осветлението, хидроизолацията и части от вътрешната и външната дограма. В същото време уникалният и автентичен външен вид на Лятно кино „Яворов" е напълно запазен.

В обхвата на проекта е включена и реконструкцията на района около киното и на крайбрежната алея. В околността са поставени 13 скални къса, гравирани с подбрани от бележниците на поета стихове, има също двойно повече пейки за отдих. Засадени са екзотични растителни видове - чинари, явори, ливански и хималайски кедри

Проектът е осъществен съвместно с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Местната инициативна рибарска група Поморие-Несебър, а финансирането е 100% осигурено по Оперативна програма „Развитие на сектор Рибарство".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини