Стартира нетрадиционна онлайн кампания срещу лова на лъвове в заграждения

16016
Стартира нетрадиционна онлайн кампания срещу лова на лъвове в заграждения

Mеждународната организация за защита на животните „Четири лапи“ стартира мащабна кампания срещу лова на лъвове в заграждения в Южна Африка. Кампанията #RealTrophy цели да убеди властите в Република Южна Африка да наложат забрана върху трофейния лов на лъвове.

На сайта www.realtrophy.org всеки може да покаже, че има далеч по-ценни трофеи от кожата на отстрелян лъв пред камината. Със снимка с хаштаг #RealTrophy, поддръжниците на кампанията могат да споделят на уеб сайта това, с което се гордеят най-много: медал, диплома, ръчно изработени мебели или зеленчук с рекордни размери от градината – творческите идеи са добре дошли, стига да са в съответствие с хуманното отношение към животните и да не са ловен трофей.

Популациите на африкански лъвове ще намалеят наполовина до 20 години

Популациите на лъвове в Западна, Централна и Източна Африка са застрашени и е възможно да намалеят наполовина в следващите две десетиле...

Ежегодно около 1000 лъва биват отстрелвани в Южна Африка, за да бъдат след това препарирани и да украсят къщите на богати пишман ловци, предимно европейци и американци. Животните са отглеждани във ферми, след което са затваряни в открити заграждения, където срещу крупна сума всеки може да изпита тръпката да убие Царя на животните.

Лъвовете за трофеен лов се развъждат в повече от 200 ферми в Южна Африка. Днес около 6000 лъва се отглеждат в плен и съдбата им е предрешена – това е ръст от 50 процента в сравнение с 2010 година. Докато са съвсем малки, лъвчетата се отделят от техните майки и се използват за туристически атракции – посетителите на фермите могат да ги глезят и да се снимат с тях, или да ги разхождат, когато поотраснат. Много от туристите не са наясно каква е реалната съдба на отглежданите в плен лъвчета – собствениците на фермите убедено твърдят, че животните се развъждат с цел опазване на вида, макар истината да е много по-различна.

Когато животните навършат зряла възраст и достигнат необходимите физически качества за добър ловен трофей, те се предават за отстрел. Цената на отстрел на мъжки екземпляр може да достигне до 45 000 евро. От ловците обикновено не се изисква специално разрешително или доказан опит при лов. Всъщност, много от тях преди това дори не са докосвали огнестрелно оръжие. Това означава, че смъртта на значителна част от отстрелваните в заграждения лъвове е изключително мъчителна, тъй като те не са убивани с един точен изстрел, а умират бавно и мъчително. Трофейният лов на лъвове в заградени пространства е считан за неетичен не само от организациите за защита на животните и милионите техни поддръжници, но също така и от редица ловни асоциации.

„Четири лапи“ се бори от няколко години срещу лова на лъвове в заграждения в Южна Африка. Онлайн петицията на международната организация на адрес www.cannedhunting.com вече събра над над 200,000 подписа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com