В Асеновград: Да изпратим писмо до Дядо Коледа

9996
В Асеновград: Да изпратим писмо до Дядо Коледа
Снимка: Actualno.com

Вече две десетилетия българските деца чакат с нетърпение предколедните дни, за да напишат до любимия си белобрад вълшебник съкровено писъмце, пълно с послания и трепетни очаквания. На този фон стартира традиционният конкурс за "Най-красиво писмо до Дядо Коледа", организиран и тази година от „Български пощи”.

Всяко дете от община Асеновград може да участва в конкурса, като напише писмо. Достатъчно е да го облепи с марка за страната и да го адресира до Дядо Коледа, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

Община Асеновград бори безработицата сред младежите чрез младежки медиатор

Посредством младежки медиатор Община Асеновград ще бори безработицата сред младите хора в региона, съобщава кореспондентът на Actualno....

Няма възрастова граница за участниците в конкурса, като дори възрастните асеновградчани, които са запазили детския дух в себе си, могат да се включат. Отговорите на своите писма, малки и големи ще получат около седмица преди Коледа. Целта на конкурса е да подари усмивка. Да провокира хората да бъдат по-добри. Да повярваме всички, че стават чудеса и че Дядо Коледа съществува. Не на последно място конкурсът цели децата да не израстват изведнъж, а да запазят детското в себе си за по-дълго време.

Към днешна дата в Пощата в Асеновград писма, адресирани до стареца, все още не са получени. Обикновено те започват да пристигат в началото на месец декември. Интересът към инициативата с всяка изминала година става все по-голям.

Връщайки се назад във времето, си спомняме, че миналата Коледа цели групи деца от асеновградски детски градини пристигаха колективно, водени от своите преподаватели, в Централната поща в Асеновград. Там собственоръчно пускаха в пощенските кутии предварително написаните вкъщи пожелания, адресирани до Дядо Коледа. Общият брой на писмата през миналата година надвиши 150. Сред тях пощальоните откриха дори ръкопис на дете, написан на рецептурна бланка. Малчуганът я е открил и преценил като място за писане. Написал писмото, украсил го и го пуснал в пощенската кутия. Служители на Пощата в Асеновград издирили родителите и така посланието било успешно изпратено до Дядо Коледа.

В писмата си често децата се обръщат към белобрадия старец с молба да получат мечтани играчки. Малко по-порасналите, пък, си пожелават здраве за себе си и за семейство си. Други деца молят Дядо Коледа да им помогне да изпълнят мечтите си и да станат космонавти, например.

"Български пощи" чакат писмата до Дядо Коледа до 7 декември

Както през последните 20 години, така и тази "Български пощи" очаква писмата до Дядо Коледа, съобщиха от държавната компания. Срокът з...

Условието за участие в конкурса е само едно - трябва да бъде правилно изписан адресът на подателя и да е залепена марка за страната, цената на която е 0,65 лева. На мястото на получателя е достатъчно да пише: „За Дядо Коледа”. Освен, че всички участници в конкурса ще получат вълнуващи лични писма, за най-добрите детски творби „Български пощи” ще подготвят и специални подаръци.

Желаещите имат възможността да изпращат своите послания, написани на ръка или на компютър. Писмата могат да бъдат придружени с рисунки, стихчета и други. Крайният срок за участие в конкурса е 07.12.15 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини