Забърдо кандидатства за европейско село

7546
Забърдо кандидатства за европейско село
Снимка: Actualno.com

Смолянското село Забърдо ще кандидатства за европейско село. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян кметът на населеното място Валентин Черпоков. По неговите думи Забърдо е селото с най-много атракции и неговите амбиции са на първо място да върне хората, които са се изселили да живеят и работят в големите български градове, като им осигури работа и нормални условия на живот.

По неговите думи откакто отново е кмет на Забърдо в рамките на два месеца е уредил да отидат медицински специалисти в селото, за да може местните жители да се прегледат за злокачествени заболявания и ако имат някакви симтоми навреме да започнат лечение.

Лещен, Ковачевица, Огняново - незабравимо пътуване в миналото и сигурно завръщане отново

„Българският пътеводител“ започва рубриката си в Actualno.com за пътувания из родните познати или малко известни, красиви и...

„Имам програма за развитието на високопланинските села, която досега не можах да осъществя, но сега ще правя всичко възможно, за да стане и да върна хората отново в селото”, каза Черпоков.

Той каза още, че в селото всички хора са много дейни, като певческата група на евробабите подготвят нова песен за Христо Стоичков по повод неговия юбилей. По думите на Черпоков в Забърдо нямат проблеми с поддържането на пътя до селото и зимния сезон не ги притеснява, защото почистващата фирма си изпълнява задълженията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини