Започва Софийският фестивал на меда

4010
Започва Софийският фестивал на меда
Снимка: Thinkstock/ Guliver

На площада пред старата баня започва Софийският фестивал на меда, в който ще участват повече от 15 производители от страната, съобщи председателят на Съюза на българските пчелари Михаил Михайлов. Ще се предлагат само сертифицирани продукти: пчелен мед, пчелен прашец, пчелно млечице, прополис, восък и комбинация между тях.

"Това са автентични оригинални продукти от производители. Те могат да се ползват от хората като храна и лекарство. Всеки от тях има съответните етикети на бурканите, регистрационния номер на пчелина, сертификати за анализ. Това е предимството на тези изложения, с които ние целим да популяризираме българските пчелни продукти", обясни Михайлов.

"Селския мол" отваря врати на фестивала "Семе българско"

Третият национален фестивал "Семе българско" в Севлиево ще събере на едно място забравените традиции и истинските вкусове на домашно пр...

Натуралният пчелен мед е незаменима храна и лекарство. Сладък, вкусен и ароматен дар на природата. Достига до нас, благодарение на пчелите, които преработват нетрайния нектар, отделен от цветята в сладка, прозрачна течност, наричана от нас - мед. Медът не губи ценните си качества в продължение на много години. Съхранен при подходящи условия, той е единствения хранителен продукт, който няма срок на годност, предаде КРОСС.

Пчелният мед е храна с определено диетично и лечебно действие. Въздейсвието му върху организма е по-слабо, но по-продължително, в сравнение с това на лекарствата. Ето защо дозировката му не е строго определена и той може да се използва ежедневно от всички хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини